top of page

Ny cheftræner i VG17: Kim Skou HansenEfter Thomas Lunds skifte fra VG17 til Svømmeklubben KVIK Kastrup glæder VG17 sig til samarbejdet med Kim Skou Hansen, der tiltræder 1. august. Det er meget tilfredsstillende, at det er lykkedes os at finde et godt match til VG17, vores to klubber og ikke mindste vores unge svømmere, udtaler de to formænd.


VG17 har afsluttet sin proces med at finde ny cheftræner.


”Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at vi har ansat Kim Skou Hansen pr. 1. august, som ny cheftræner for VG17. Kim er 40 år og kommer med 17 års trænererfaring. Kim har solid trænererfaring fra junior- og seniorniveau fra blandt andet Triton, Hvidovre og Hillerød Svømmeklub. Alle steder har han været med til at udvikle svømmere på højt niveau i samarbejde med klubberne.” indleder de to formænd Mette Dam Mikkelsen (Glostrup Svømmeklub) og Fritz Ganzhorn (Svømmeklubben VEST Brøndby).


Startfællesskabet VG17 blev søsat i 2017 med en vision om at bevæge sig mod toppen af dansk svømning indenfor en 10-årig horisont. Som overbygning på de to klubber består VG17 af de bedste årgangs-, junior- og seniorsvømmere.


”Vi har haft god gavn af Thomas Lund i de seneste tre sæsoner, hvor han har vist og lært os hvad det kræver at udvikle sig mod toppen. Vi har derfor en god base. Det har været vigtigt for os at finde en cheftræner, der udover at få vores bedste svømmere til at svømme stærkt, også har en god organisatorisk forståelse og erfaring med at udvikle en sammenhængende struktur fra svømmeskole til konkurrence/elitesvømmer samt arbejdet med talentudvikling i klubber”

”Det har vi fundet i en rigtigt god ansættelsesproces med Kim, hvor vi også er glade for at have modtaget ansøgninger fra både ind- og udland.” forklarer Mette og Fritz.


VG17 har en bred base med ca. 1700 medlemmer tilsammen og mere end 100 børn, der går til konkurrencesvømning i moderklubber, klar til senere at blive rekrutteret til VG17.


På den sportslige front markerede VG17 sig i denne sæson også i landsholdssammenhæng. Liva Gottorp Sørensen (2006) deltog for Danmark ved de nyligt afholdte nordiske juniormesterskaber i Litauen, hvor hun svømmede en flot guldmedalje hjem i 200 m fly samt en bronzemedalje i 400 m individuelt medley.


”Jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang med arbejdet i VG17. Det er et spændende projekt, der er gang i på vestegnen. Thomas Lund har lagt et stærkt fundament, som jeg skal ind og videreudvikle på, sammen med trænere, svømmere og frivillige i de to klubber. Sammen er jeg helt sikker på, at vi kan bringe det hele til nye højder” afslutter Kim Skou Hansen

Comments


bottom of page