top of page

Nordisk juniormesterskab viser vejen for nye og flere VEST svømmereSom et synligt bevis på, at man kan drive det langt når man starter på et børnehold i VEST Brøndby, slog Liva Gottorp Sørensen først ind og vandt guld på 200 m butterfly ved de nordiske juniormesterskaner i Litauen.


Det var den 10. juli Liva sprang i bassinet på bane 1 - i sit første løb på den helt store hylde og vandt en flot guldmedalje og titlen nordisk juniormester på 200 fly med 2.23.97 (4 sekunder foran nummer 2).


Det var Livas første udtagelse til et dansk landshold. Liva havde ikke svømmet løbet i nyere tid, så det er mere end 20 sekunder hurtigere end hendes tidligere personlige rekord.


Liva i landsholdsdragten

Liva startede som helt ung i svømmeskolen, hvor hun hurtigt lærte at svømme med en god teknik. Det blev hurtigt til en oprykning ind på minitalentholdet, som konkurrenceholdet for de mindste børn hed dengang.


Siden da er det gået slag i slag for Liva med en rivende udvikling, hvor særligt hendes evne til at være bedst når det gælder har gjort det op for, at hun ikke er lige så høj som konkurrenterne.

Hun var egentligt udtaget til NM på baggrund af hendes goder tider på den lange 400 m individuelt medley. Her gik det også fint med en bronze medalje til Liva og til Danmark.


KÆMPE STORT TILLYKKE TIL LIVA


Det danske juniorlandshold endte også med at blive bedste nation ved de nordiske juniormesterskaber med rigtigt mange gode præstationer og medaljer.


Liva er årgang 2006 og juniorsvømmer. De bedste årgangs-, junior- og seniorsvømmere fra VEST Brøndby svømmer i dag på 1. holdet i vores elitesatsning VG17, der et såkaldt startfællesskab sammen med Glostrup Svømmeklub, hvor de bedste svømmere fra de to klubber både træner og konkurrerer sammen som ét hold.


VG17 har både et 1. hold med junior- og seniorsvømmere samt 2. holdet, hvor man rykker op som årgangssvømmer fra henholdsvis VEST Brøndby og Glostrup.


Inden man når til VG17 som årgangsvømmer, vil vores børnesvømmere først have været gennem en sund udvikling på vores tre hold i VEST Brøndbys konkurrenceafdeling - ligesom Liva Gottorp Sørensen har været det.


Liva bor og kommer, som en del VEST svømmere fra Rødovre, men har siden 7. klasse gået i idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole, som Svømmeklubben VEST Brøndby samarbejder med.


"Det er en meget flot præstation af Liva, som er vigtig for os som klub og for vores svømmeskole"


"Det godt at kunne vise, hvad vi kan - og hvilke ressourcer vi med vores dygtige unge instruktører i svømmeskolen, og senere med trænerne i VEST Brøndbys konkurrenceafdeling, stiller til rådighed for alle børn, der starter på et haletudse eller frø-hold hos os i VEST."


" Det kræver naturligvis et vist talent, men ikke mindst lyst og vilje til at prøve kræfter med svømning som idræt" forklarer Caroline Lindborg, Svømmeskoleleder og Sportschef i VEST Brøndby.


Caroline Lindborg, Svømmeskoleleder og Sportschef

Caroline Lindborg kom til VEST i januar 2020 og har ansvaret for vores svømmeskole, hvor hun er klubbens daglige ansigt udadtil mod børn og forældre i Svømmeskolen, samt ledelse og udvikling af de mange unge og dygtige instruktører på vores mange hold.


Hun har også ansvaret for talentudviklingen.


Både når det gælder at rykke børn fra et frø- til et guldfiskehold, hvis hun kan se at der bedre passer det enkelte barn. Men hun tager sig også af overgangen til fra vores svømmeskole til konkurrencesvømningen.


Vi har derfor nu et særligt Haj-hold i Svømmeskolen, hvor Caroline i løbet af sæsonen tilbyder dygtige børn i svømmeskolen at prøve, hvad det vil sige at gå til konkurrencesvømning - og hvor dem som så får lyst til det, er forberedt til at kunne starte på hold i vores konkurrenceafdeling VEST.


Caroline er svensk og har beskæftiget sig med svømning næsten hele sit liv. Hun har været juniorlandsholdstræner i Sverige, men har også stor erfaring med svømmeundervisning for børn i alle aldre.

Comments


bottom of page