NYHEDER

Vest Brøndby forlænger nedlukning for alle svømmehold pga. Covid-19 Corona virus

25. marts 2020

Vi forlænger nedlukningen af alle vores svømmehold i takt med at regering og myndigheder har forlænget nedlukning af skoler, fritidstilbud, svømhaller og indendørs idrætsfaciliteter samt forlænget forbuddet om at forsamles mere end 10 personer.

Det gælder både i vores svømmeskole og konkurrenceafdelingen i VEST Brøndby.

Det sker som en naturlig konsekvens af de meget omfattende tiltag vores regering og myndigheder har besluttet og iværksætte for at afdæmpe udbredelsen af Coronasmitte i samfundet.

Vi bakker naturligvis op om disse tiltag for at beskytte vores samfund, udsatte borgere og sundhedsvæsenet  

Som alle andre håber vi, at vi som samfund kommer godt og snarligt igennem denne epidemi.

Indtil videre vil der være lukket ned til og med 2. Påskedag 13. april  2020.

NÅR vi kan komme igang igen er det vores plan i videst muligt omfang at udvide vores sæson, således at vores svømmehold kan indhente så meget som overhovedet muligt.

Vi kan ikke sige noget endeligt om disse planer, førend vi ved hvornår svømning igen bliver muligt. 

 

 
------------------------------------------------------
 
Åbent for tilmelding

Man kan stadig selvom sæsonen er næsten halvvejs komme på hold. Kontingentet er nedsat.

I år er det igen med hold i både Vestbadet og på Nørregård samt med mange niveauer - fra nybegynder til godt øvede. I den nye sæson bliver der også et ekstra motionshold for voksne og endnu et kvindehold (for yngre kvinder og teenagere).

Læs mere om vores sæson 2019/20   - TRYK HER

Find det ønskede hold og tilmeld dig i menuen HOLDOVERSIGT

-----------------------------------

Vi gør noget ved vanddybden
I den nye sæson vil vi forhåbentlig implementere nogle platforme i vandet i Vestbadet, så der bliver en god base, hvor de mindste svømmere kan bunde.  Det vil også give bedre position for vores instruktører samt en mere sammenhængende undervisning.

Vi glæder os til at kunne gøre det endnu bedre fra den nye sæson start.

 

--------------------------

 

OM SVØMMESKOLEN

I vores svømmeskole har vi siden 1958 leveret en kompetent og effektiv svømmeundervisning.

Vi er mere end et supplement til den offentlige svømmeundervisning. Vi vil arbejde på dit barn vil blive en tryg og sikker svømmer til ferierne og være en god svømmer, når den offentlige svømmeundervisning begynder.
Vores instruktører er uddannet på Dansk Svømmeunions kurser og uddannelser, og genopfrisker hvert år førstehjælp og livredning med aflagt prøver. Vores instruktører er alle nuværende eller tidligere konkurrencesvømmere.

Udover svømmeskole for børn har vi et juniorhold, et familiehold, motionshold for voksne samt hold for kvinder.

Læs mere om vores sæson 2019/20   - TRYK HER

Find det ønskede hold og tilmeld dig i menuen HOLDOVERSIGT

 

 Hold

Aldersgruppe (vejledende)

 

Haletudser

4-7 år Nørregård

5-7 i Vestbadet

Niveau 1

Frøer

5-8 år

Niveau 1 - andet år

Søheste

6-8 år

Niveau 2

 

 

 

Guldfisk

6-10 år

Niveau 3

Delfiner

7-11 år

Niveau 4

J-hold

9-15 år

Juniorhold

Familiehold

4-99 år

Familiehold

Motionshold-1

Motionshold-2-3

18 -> år

16->

Motionshold

Kvindeholdhold 1-2

Teen/Kvinder -3

16 -> år

13->

Kvinder

 

 

 

Klubbens aldersinddeling på diverse hold er en vejledning fra vores side, da der altid vil være svømmere der har færdigheder der svarer til et lavere eller højere niveau end vejlingen siger.

Vi afholder prøver på alle hold i skoleafdelingen to gange pr. sæson – typisk i november og i april. Prøverne tager udgangspunkt i de emner der arbejdes med på de enkelte skolehold, og børnenes prøveresultater vil blive noteret i de svømmebøger som barnet får udleveret af trænerteamet. Her vil I som forældre kunne se hvor langt jeres barn er nået.

Læs mere i vores RØDE TRÅD, hvis du i detaljer vil vide mere om vores undervisning - TRYK HER

Læs nedenfor kort om vores hold – og se nærmere om de tider, steder og andre praktiskoplysninger

Haletudser

Holdene er første niveau i svømmeskolen. Haletudserne er primært for børn i alderen 5-7 år, som er nye i svømmehallen. På holdet arbejdes der hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter sæsonen med bælter og vinger i Vestbadet og uden på Nørregård, og minimum en træner er i vandet fra sæsonstart. Al undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig trygge ved at opholde sig i vandet, kunne flyde og bevæge sig i rundt i vandet og kunne få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme op af vandet. Vi bestræber os på at børnene skal kunne bevæge sig i vandet uden redskaber. I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Frøer

Frøerne er for børn som er en videre udvikling af vores haletudsehold og er anbefalet af deres træner. Holdet er primært for børn i alderen 5-8 år, som har gået på Haletudserne, og har brug for mere vandtilvænning. Holdene er på et niveau som ligger højere end Haletudserne, og på holdet arbejdes der også hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter uden bælte og vinger på Nørregård og med i Vestbadet. Al undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig trygge ved at opholde sig i vandet, flyde i og bevæge sig i vandet og få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten, og skal kunne bevæge sig i vandet på lavt vand uden redskaber. I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Søheste

Holdene er andet niveau i svømmeskolen, og er hold for børn i alderen 6-8 år, som enten har svømmet på Haletudser eller Frøer. Børnene skal på dette niveau forbedre deres fortrolighed med vandet gennem vandglæde og relevante svømmeøvelser og vandaktiviteter.

Ved sæsonens afslutning bestræber vi os på at svømmerne kan svømme 25 meter på både lavt og dybt vand uden redskaber eller kontakt med bassinets bund eller kant. Svømmerne vil lære at tage hovedet under vandoverfladen, og at glide efter afsæt fra kant og bund og svømme efterfølgende. Svømmerne vil kunne ændre position i vandet fra stående til liggende og omvendt ved hjælp af rotation. I undervisningen indgår øvelser til stilarterne crawl og rygcrawl, samt introduktion til butterfly.

Guldfisk

Holdene er tredje niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 6-10 år, som enten har svømmet på Søhestene, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Svømmerne skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne og opnå færdigheder indenfor selvredning.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme flere gange frem og tilbage på både lavt og dybt vand med glid efter afsæt fra bassinvæggen. Svømmerne skal kunne svømme en længere distance (minimum 50m) på ryggen og maven med udånding under vandoverfladen. Svømmerne skal øve at dykke ned på ca. to meters dybde (eller tilsvarende længde) fra stående og liggende stilling i vandet, og springe i vandet fra bassinkant og skammel på dybt vand. I undervisningen indgår øvelser til butterfly og brystsvømning, og videreudvikling af de allerede indlærte stilarter crawl og rygcrawl.

Delfiner

Holdene er fjerde og sidste niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 7-12 år, som enten har svømmet på Guldfiskene, eller som mestrer tilsvarende færdigheder. Børnene skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne, således de kan opnå et højere svømmeteknisk niveau.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme minimum 300 m heraf minimum 100 m på ryggen. Svømmerne skal kunne dykke ned på ca. tre meters dybde (eller tilsvarende længde) og hente redskaber op fra bunden, og  vi arbejder hen i mod svømmerne skal kunne lave hovedspring fra mindst én meters højde.

I undervisningen indgår videreudvikling af de allerede indlærte stilarter.

Juniorhold

Juniorhold er for børn og unge i alderen 9-15 år, som enten har svømmet på delfinhold, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Holdet er for svømmere som ikke har tid eller lyst til at svømme i klubbens konkurrenceafdeling.

Der undervises i alle fire stilarter med henblik på forbedring af det svømmetekniske niveau samt vedligeholdelse af formen. Herudover arbejdes der med bjærgning og livredning. Undervisningen suppleres med alternative vandaktiviteter som eksempelvis boldspil, undervandsaktiviteter, vandlege og spil.

Målet for holdet er svømmedelen af Dansk Svømmeunions Bassinprøve.

Familiehold

Familieholdene er hold for hele familien med mulighed for at lege og svømme sammen. Der er undervisning til børnene og mulighed for undervisning til voksne, dog kun opdelt i to grupper.

På holdene gøres børnene fortrolige med vandet i trygge rammer sammen med deres forældre. Børnene lærer vandet at kende gennem forskellige vandaktiviteter, med henblik på en senere egentlig svømmeundervisning. Da forældrene er med børnene i vandet, har begge parter som regel et stort udbytte heraf.

Motionshold

Motionsholdene er for alle, som ønsker at få lidt motion ved at svømme. Her kan du forbedre din svømning i alle svømmearter, man kan deltage i et fælles træningsprogram, eller du kan svømme som du selv vil.

Holdene henvender sig både til voksne nybegyndere og til de mere rutinerede motionssvømmere.

Kvinde hold

Vi tilbyder svømning for kvinder. Holdene er for kvinder i aldersgruppen fra 16 år og opefter.

 Onsdagsholdet er for unge min. 13 år og kvinder

Der vil være to kvindelige trænere på kanten til at lære dig at svømme, og deltagere på alle niveauer er velkommende.