SÅ ER TILMELDING TIL NY SÆSON  - ÅBEN

Hvordan logger jeg ind ?

Første gang du logge ind på din medlemsprofil er det vigtigt, at du kontrollerer dine oplysninger og redigere evt. forkerte oplysninger. Derudover er det vigtigt at du tilføjer dit betalingskort, så fremtidige kontingentopkrævninger kan ske automatisk. Dette gør du under menupunktet Økonomi.

HUSK - Ved tilmelding er det barnet / den unge / svømmerens navn og fødselsdag der skal tastes ind.

Som forældre kan man tilføje sin email og eget mobiltelefonnummer til barnet/svømmerens profil og medlemskab. Så får man beskeder og information fra klubben.

------------------------------------

 

NYHEDER

Åbning efter Corona – Information fra VEST Brøndby

19. maj 2020

Selvom vi alle savner at komme i gang med at svømme igen, er vi der ikke helt endnu.  Det er rigtigt positivt, at vi alle sammen har holdt afstand og holdt fast
- og at Danmark er begyndt at åbne op igen.

Børn og unge er næsten alle tilbage i skolerne. Idræts og foreningslivet er også på vej tilbage. Den udendørs idræt er i gang og indendørs idræt kommer med i fase 3 fra 8. juni.

Det er desværre ikke afklaret om svømning, som idræt og foreningsliv, kan komme i gang sammen med en øvrige idræt, eller om vi som idræt skal afvente den fulde offentlige åbning af svømmehaller, badelande og feriecentre i fase 4 til august.

Dansk Svømmeunion, alle svømmeklubber samt idrættens organisationer DIF og DGI arbejder for at få klubsvømningen i gang.  Et arbejde vi også selv har deltaget i. Nu ser det ud til at regering og folketing i morgen vil drøfte muligheder for at rykke nogle aktiviteter frem i åbningsplaner. Heriblandt er klubsvømning en del af overvejelserne.

Det bliver spændende i morgen (20. maj 2020) om vi kan komme med i den næste fase, der begynder åbning 8. juni.

Uanset hvad, vil vi dog skulle starte op på de retningslinjer, der vil gælde for antal personer, afstande osv. Der vil sikkert også komme særlige retningslinjer for svømmefaciliteter. Forslag hertil ligger klart fra Dansk Svømmeunion, DGI og Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

Selv om vi er klar – og alle I medlemmer også er klar – er klart at vi tidligst kommer i gang igen i juni måned.

DERFOR har vi følgende INFORMATION:

Vi afslutter svømmesæsonen 2019/20
Vi havde et håb om at vi kunne genoptage undervisningen på alle vores hold i Svømmeskolen og forlænge sæsonen for alle hold. Ligesom vi havde et lille håb om at vores konkurrencesvømmere kunne komme i gang igen og afslutte med stævner og mesterskaber.

Det bliver desværre ikke muligt, når vi ikke er i gang endnu ved udgangen af maj måned.

Derfor har bestyrelsen besluttet at gøre det officielt, at sæsonen slutter som planlagt med udgangen af maj måned. Vores konkurrencesvømmere, som træner på græs udendørs, vil fortsætte med at holde form, smidighed og styrketræning ved lige.

Gratis sommersvømning

Når og hvis det lykkes at åbne for klubsvømning med godkendelse fra myndigheder og kommune. Hæves forsamlingsgrænsen fra 10 personer og får vi vand at svømme i – så vil vi etablere et antal hold på vores forskellige niveauer: Haletudser, frøer, søheste, guldfisk, delfiner, junior og motion hen over sommeren. De hold vil være uden betaling og for alle jer, som har været medlemmer i 2019/20

Vi har heller ikke endnu afskrevet muligheden for at afholde vores Aqua Camp. Det er som bekendt heldagsaktivitet, og vil kræve tilmelding og betaling.

Lige så snart det er muligt, vil vi også starte vand træningen for vores konkurrencesvømmere hen over sommeren. 

Vi vil informere nærmere lige så snart åbning måtte blive mulig

 

Det som er sikkert

Er at vi åbner den nye svømmesæson 2020/21 efter sommerferien, hvor den sidste fase for åbning af Danmark bliver iværksat.

Normalt starter vi konkurrencesvømningen i starten af august og svømmeskolen omkring 1 september. Vi vil arbejde for at vi måske kan starte svømmeskolen samtidig med folkeskolerne.

Vi åbner snart for tilmelding til den nye sæson. Det er selvfølgelig uvist om vi kan have det samme antal børn pr hold. Vi ligger i forvejen på fornuftige holdstørrelser, så vi kan tilbyde en god undervisning af de små svømmere. Derfor udbyder vi holdene med normalt antal.

Garanti: Måtte vi af en eller anden grund komme senere i gang ELLER må vi have lidt mindre hold, vil vi give betalt kontingent retur. I forhold til mindre holdstørrelser, vil de senest tilmeldte blive flyttet til et andet hold eller få kontingent retur.

Tilmelding åbner 30. maj 2020.

 

Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Svømmeklubben VEST Brøndby

--------------------------

 

OM SVØMMESKOLEN

I vores svømmeskole har vi siden 1958 leveret en kompetent og effektiv svømmeundervisning.

Vi er mere end et supplement til den offentlige svømmeundervisning. Vi vil arbejde på dit barn vil blive en tryg og sikker svømmer til ferierne og være en god svømmer, når den offentlige svømmeundervisning begynder.
Vores instruktører er uddannet på Dansk Svømmeunions kurser og uddannelser, og genopfrisker hvert år førstehjælp og livredning med aflagt prøver. Vores instruktører er alle nuværende eller tidligere konkurrencesvømmere.

Udover svømmeskole for børn har vi et juniorhold, et familiehold, motionshold for voksne samt hold for kvinder.

Læs mere om vores sæson 2019/20   - TRYK HER

Find det ønskede hold og tilmeld dig i menuen HOLDOVERSIGT

 

 Hold

Aldersgruppe (vejledende)

 

Haletudser

4-7 år Nørregård

5-7 i Vestbadet

Niveau 1

Frøer

5-8 år

Niveau 1 - andet år

Søheste

6-8 år

Niveau 2

 

 

 

Guldfisk

6-10 år

Niveau 3

Delfiner

7-11 år

Niveau 4

J-hold

9-15 år

Juniorhold

Familiehold

4-99 år

Familiehold

Motionshold-1

Motionshold-2-3

18 -> år

16->

Motionshold

Kvindeholdhold 1-2

Teen/Kvinder -3

16 -> år

13->

Kvinder

 

 

 

Klubbens aldersinddeling på diverse hold er en vejledning fra vores side, da der altid vil være svømmere der har færdigheder der svarer til et lavere eller højere niveau end vejlingen siger.

Vi afholder prøver på alle hold i skoleafdelingen to gange pr. sæson – typisk i november og i april. Prøverne tager udgangspunkt i de emner der arbejdes med på de enkelte skolehold, og børnenes prøveresultater vil blive noteret i de svømmebøger som barnet får udleveret af trænerteamet. Her vil I som forældre kunne se hvor langt jeres barn er nået.

Læs mere i vores RØDE TRÅD, hvis du i detaljer vil vide mere om vores undervisning - TRYK HER

Læs nedenfor kort om vores hold – og se nærmere om de tider, steder og andre praktiskoplysninger

Haletudser

Holdene er første niveau i svømmeskolen. Haletudserne er primært for børn i alderen 5-7 år, som er nye i svømmehallen. På holdet arbejdes der hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter sæsonen med bælter og vinger i Vestbadet og uden på Nørregård, og minimum en træner er i vandet fra sæsonstart. Al undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig trygge ved at opholde sig i vandet, kunne flyde og bevæge sig i rundt i vandet og kunne få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme op af vandet. Vi bestræber os på at børnene skal kunne bevæge sig i vandet uden redskaber. I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Frøer

Frøerne er for børn som er en videre udvikling af vores haletudsehold og er anbefalet af deres træner. Holdet er primært for børn i alderen 5-8 år, som har gået på Haletudserne, og har brug for mere vandtilvænning. Holdene er på et niveau som ligger højere end Haletudserne, og på holdet arbejdes der også hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter uden bælte og vinger på Nørregård og med i Vestbadet. Al undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig trygge ved at opholde sig i vandet, flyde i og bevæge sig i vandet og få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten, og skal kunne bevæge sig i vandet på lavt vand uden redskaber. I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Søheste

Holdene er andet niveau i svømmeskolen, og er hold for børn i alderen 6-8 år, som enten har svømmet på Haletudser eller Frøer. Børnene skal på dette niveau forbedre deres fortrolighed med vandet gennem vandglæde og relevante svømmeøvelser og vandaktiviteter.

Ved sæsonens afslutning bestræber vi os på at svømmerne kan svømme 25 meter på både lavt og dybt vand uden redskaber eller kontakt med bassinets bund eller kant. Svømmerne vil lære at tage hovedet under vandoverfladen, og at glide efter afsæt fra kant og bund og svømme efterfølgende. Svømmerne vil kunne ændre position i vandet fra stående til liggende og omvendt ved hjælp af rotation. I undervisningen indgår øvelser til stilarterne crawl og rygcrawl, samt introduktion til butterfly.

Guldfisk

Holdene er tredje niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 6-10 år, som enten har svømmet på Søhestene, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Svømmerne skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne og opnå færdigheder indenfor selvredning.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme flere gange frem og tilbage på både lavt og dybt vand med glid efter afsæt fra bassinvæggen. Svømmerne skal kunne svømme en længere distance (minimum 50m) på ryggen og maven med udånding under vandoverfladen. Svømmerne skal øve at dykke ned på ca. to meters dybde (eller tilsvarende længde) fra stående og liggende stilling i vandet, og springe i vandet fra bassinkant og skammel på dybt vand. I undervisningen indgår øvelser til butterfly og brystsvømning, og videreudvikling af de allerede indlærte stilarter crawl og rygcrawl.

Delfiner

Holdene er fjerde og sidste niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 7-12 år, som enten har svømmet på Guldfiskene, eller som mestrer tilsvarende færdigheder. Børnene skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne, således de kan opnå et højere svømmeteknisk niveau.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme minimum 300 m heraf minimum 100 m på ryggen. Svømmerne skal kunne dykke ned på ca. tre meters dybde (eller tilsvarende længde) og hente redskaber op fra bunden, og  vi arbejder hen i mod svømmerne skal kunne lave hovedspring fra mindst én meters højde.

I undervisningen indgår videreudvikling af de allerede indlærte stilarter.

Juniorhold

Juniorhold er for børn og unge i alderen 9-15 år, som enten har svømmet på delfinhold, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Holdet er for svømmere som ikke har tid eller lyst til at svømme i klubbens konkurrenceafdeling.

Der undervises i alle fire stilarter med henblik på forbedring af det svømmetekniske niveau samt vedligeholdelse af formen. Herudover arbejdes der med bjærgning og livredning. Undervisningen suppleres med alternative vandaktiviteter som eksempelvis boldspil, undervandsaktiviteter, vandlege og spil.

Målet for holdet er svømmedelen af Dansk Svømmeunions Bassinprøve.

Familiehold

Familieholdene er hold for hele familien med mulighed for at lege og svømme sammen. Der er undervisning til børnene og mulighed for undervisning til voksne, dog kun opdelt i to grupper.

På holdene gøres børnene fortrolige med vandet i trygge rammer sammen med deres forældre. Børnene lærer vandet at kende gennem forskellige vandaktiviteter, med henblik på en senere egentlig svømmeundervisning. Da forældrene er med børnene i vandet, har begge parter som regel et stort udbytte heraf.

Motionshold

Motionsholdene er for alle, som ønsker at få lidt motion ved at svømme. Her kan du forbedre din svømning i alle svømmearter, man kan deltage i et fælles træningsprogram, eller du kan svømme som du selv vil.

Holdene henvender sig både til voksne nybegyndere og til de mere rutinerede motionssvømmere.

Kvinde hold

Vi tilbyder svømning for kvinder. Holdene er for kvinder i aldersgruppen fra 16 år og opefter.

 Onsdagsholdet er for unge min. 13 år og kvinder

Der vil være to kvindelige trænere på kanten til at lære dig at svømme, og deltagere på alle niveauer er velkommende.