NYHEDER

Afslutning af sæsonen i Svømmeskolen

Vores mange hold i svømmeskolen slutter med deres normale træningsdag i uge 20.

Fredagsholdene, som træner i Vestbadet, har været ramt af nogle aflysninger fra Vestbadet, Vi har fået arrangeret at de hold derfor kan fortsætte lidt længere. De vil også have træning/undervisning den 24/5 og 31/5 (sidste dag).

Vi glæder os til svømmeskolens forårsopvisning den 12. maj 2019 og vil samtidig sige mange tak for sæsonen og på gensyn. Vi sender besked ud til alle, når der er mulighed for tilmelding til ny sæson.

Nyhed - Ekstraholdet  

Ekstraholdet er for svømmere/børn som i denne sæson har gået på et "haletudse", "frø" eller "søheste" hold, som efter sæsonafslutning vil nå et skridt videre med deres svømning.  Holdet kører indtil 26. juni.  Se nærmere om holdet, pris og tilmelding under ”Holdoversigt”

Nyhed – ”Cool i Pool” hold

Vi har oprettet to hold for børn og unge, som i et intensivt forløb på blot to uger (med 9 undervisninger a 1,5 time) vil lære at svømme inden sommerferien. Målet er at lære at svømme og opnå færdigheder, så man selv er tryg og sikker i vandet, ens forældre er det samme, så man kan klare sig selv - og dermed få en skøn sommerferie. Vi har et hold i maj/juni og et i juni.
Se nærmere om holdet, pris og tilmelding under ”Holdoversigt

--------------------------

OM SVØMMESKOLEN

I vores svømmeskole har vi siden 1958 leveret en kompetent og effektiv svømmeundervisning.

Vi er mere end et supplement til den offentlige svømmeundervisning. Dit barn vil blive en tryg og sikker svømmer til ferierne og være en god svømmer, når den offentlige svømmeundervisning begynder.
Vores instruktører er uddannet på Dansk Svømmeunions kurser og uddannelser, og genopfrisker hvert år førstehjælp og livredning med aflagt prøver. Vores instruktører er alle nuværende eller tidligere konkurrencesvømmere.

Udover svømmeskole for børn har vi et juniorhold, et familiehold, motionshold for voksne samt et hold for etniske kvinder.

Læs mere om vores sæson 2018/19   - TRYK HER

Find det ønskede hold og tilmeld dig i menuen HOLDOVERSIGT

 

 

Hold

Aldersgruppe (vejledende)

 

Haletudser

4-7 år Nørregård - 5-7 Vestbadet (højde min. 120 cm)

Niveau 1

Frøer

5-7 år (højde min 120 cm)

Niveau 1 - andet år

Søheste

5-8 år

Niveau 2

Søhest hold 2

8-12 år

Niveau 2

Guldfisk

6-10 år

Niveau 3

Delfiner

7-12 år

Niveau 4

J-hold

10-15 år

Juniorhold

F-hold

4-99 år

Familiehold

M-hold

19 -> år

Motionshold

Ek-hold

16 -> år

Etniske kvinder

Herrehold

16-> år

 

 

 

Vi afholder prøver på alle hold i skoleafdelingen to gange pr. sæson – typisk i november og i april. Prøverne tager udgangspunkt i de emner der arbejdes med på de enkelte skolehold, og der udleveres et diplom efter hver prøve, som et synligt bevis på de færdigheder børnene har opnået i vandet. Så kan I som forældre altid se, hvor langt jeres barn er nået.

Læs mere i vores RØDE TRÅD, hvis du i detaljer vil vide mere om vores undervisning - TRYK HER

Læs nedenfor kort om vores hold – og se nærmere om de tid, sted og andet praktisk under menuen HOLDOVERSIGT.

Haletudser

Holdene er rste niveau i svømmeskolen. Haletudserne er primært for børn i alderen 4-6 år, som er nye i svømmehallen. På holdet arbejdes der hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter sæsonen uden bælter og vinger, og minimum en træner er i vandet fra sæsonstart til efterårsferien. Alt undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig tryg ved at opholde sig i, flyde i og bevæge sig i vandet, og også ved at få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten, og skal kunne bevæge sig i vandet på lavt vand uden redskaber.I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Frøer

Frøerne er for børn som er anbefalet hertil af deres træner og primært for børn i alderen 5-7 år, som har gået på Haletudserne, og har brug for mere vandtilvænning. Holdene er på et niveau som ligger højere end Haletudserne, og på holdet arbejdes der også hen imod at skabe tryghed og vandglæde med aktiviteter i svømmehallen. Vi starter sæsonen uden bælter og vinger. Alt undervisning foregår derudover uden forældre i vandet.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne føle sig trygge ved at opholde sig i, flyde i og bevæge sig i vandet og få hovedet under vand. Svømmerne skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten, og skal kunne bevæge sig i vandet på lavt vand uden redskaber.

I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl.

Søheste

Holdene er andet niveau i svømmeskolen, og er hold for børn i alderen 5-8 år, som enten har svømmet på Haletudser eller Frøer. Børnene skal på dette niveau forbedre deres fortrolighed med vandet gennem vandglæde og relevante svømmeøvelser og vandaktiviteter.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme minimum 25 meter på både lavt og dybt vand uden redskaber eller kontakt med bassinets bund eller kant. Svømmerne vil lære at tage hovedet under vandoverfladen, og at glide efter afsæt fra kant og bund og svømme efterfølgende. Svømmerne vil kunne ændre position i vandet fra stående til liggende og omvendt ved hjælp af rotation.I undervisningen indgår øvelser til stilarterne crawl og rygcrawl, samt introduktion til butterfly.

Guldfisk

Holdene er tredje niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 6-9 år, som enten har svømmet på Søhestene, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Svømmerne skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne og opnå færdigheder indenfor selvredning.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme flere gange frem og tilbage på både lavt og dybt vand med glid efter afsæt fra bassinvæggen. Svømmerne skal kunne svømme en længere distance (minimum 50m) på ryggen og maven med udånding under vandoverfladen. Svømmerne skal øve at dykke ned på ca. to meters dybde (eller tilsvarende længde) fra stående og liggende stilling i vandet, og springe i vandet fra bassinkant og skammel på dybt vand.I undervisningen indgår øvelser til butterfly og brystsvømning, og videreudvikling af de allerede indlærte stilarter crawl og rygcrawl.

Delfiner

Holdene er fjerde og sidste niveau i svømmeskolen, og er et hold for børn i alderen 7-12 år, som enten har svømmet på Guldfiskene, eller som mestrer tilsvarende færdigheder. Børnene skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne, således de kan opnå svømmeteknisk niveau til klubbens Minitalenthold. Samtidig skal børnene opnå nye færdigheder indenfor selvredning.

Ved sæsonens afslutning skal svømmerne kunne svømme minimum 300 m heraf minimum 100 m på ryggen. Svømmerne skal kunne dykke ned på ca. tre meters dybde (eller tilsvarende længde) og hente redskaber op fra bunden, og svømmerne skal kunne lave hovedspring fra mindst én meters højde.

I undervisningen indgår videreudvikling af de allerede indlærte stilarter.

Juniorhold

Juniorhold er for børn og unge i alderen 10-15 år, som enten har svømmet på delfinhold, eller som mestre tilsvarende færdigheder. Holdet er for svømmere som ikke har tid eller lyst til at svømme i klubbens konkurrenceafdeling.

Der undervises i alle fire stilarter med henblik på forbedring af det svømmetekniske niveau samt vedligeholdelse af formen. Herudover arbejdes der med bjærgning og livredning. Undervisningen suppleres med alternative vandaktiviteter som eksempelvis boldspil, undervandsaktiviteter, vandlege og spil. Målet for holdet er svømmedelen af Dansk Svømmeunions Bassinprøve.

Familiehold

Familieholdene er hold for hele familien med mulighed for at lege og svømme sammen. Der er mulighed for undervisning på holdene, dog kun opdelt i to grupper.

På holdene gøres børnene fortrolige med vandet i trygge rammer sammen med deres forældre. Børnene lærer vandet at kende gennem forskellige vandaktiviteter, med henblik på en senere egentlig svømmeundervisning. Da forældrene er med børnene i vandet, har begge parter som regel et stort udbytte heraf.

Motionshold

Motionsholdet er for alle, som ønsker at få lidt motion ved at svømme. Her kan du forbedre din svømning i alle svømmearter, du kan få dit eget træningsprogram, eller du kan svømme som du selv vil.

Holdet henvender sig både til voksne nybegyndere og til de mere rutinerede motionssvømmere.

Etniske kvinder

Vi tilbyder svømning for kvinder med anden etnisk baggrund. Holdet er for kvinder i aldersgruppen fra 16 år og opefter.

Der vil være to kvindelige trænere på kanten til at lære dig at svømme, og deltagere på alle niveauer er velkommende.